תביעת אבהות

תביעת אבהות היא הליך משפטי שמטרתו לקבוע או לאשר את זהות האב הביולוגי של ילד. הליך זה יכול להיות מוגש על ידי האם המבקשת להכיר באבהות לצורך קבלת מזונות ותמיכה בילד, על ידי האב המבקש להכיר בזכויותיו ההוריות, או על ידי הילד עצמו המבקש לברר את זהותו הביולוגית. בישראל, תביעות אבהות נידונות בבית המשפט לענייני משפחה ומהוות חלק משמעותי מהמשפט המשפחתי. ההליך כולל לרוב בדיקות גנטיות (DNA) המספקות ראיה מדעית ברמת דיוק גבוהה ביותר לגבי קיומו של קשר ביולוגי בין הנבדקים, ומהוות כיום את הכלי המרכזי בהכרעת תביעות מסוג זה.

תביעת אבהות והשלכותיה המשפטיות

תביעת אבהות נושאת עמה השלכות משפטיות משמעותיות במגוון תחומים. קביעת אבהות מגדירה זכויות וחובות הדדיות בין האב לילד, כולל חובת תשלום מזונות, זכויות ירושה, וזכויות משמורת וביקור. בהיבט הלאומי, קביעת אבהות עשויה להשפיע על מעמדו האזרחי של הילד, במיוחד כאשר אחד ההורים הוא אזרח זר. בנוסף, היא מקנה לילד זכויות סוציאליות הקשורות לאב, כגון קצבאות מהמוסד לביטוח לאומי או הטבות ממקום העבודה של האב. 

היבטים פרוצדורליים ורגשיים בתביעת אבהות

הליך תביעת אבהות כרוך במרכיבים פרוצדורליים ורגשיים מורכבים. מבחינה פרוצדורלית, התהליך מתחיל בהגשת תביעה לבית המשפט, המשך בהליך איסוף ראיות שעשוי לכלול עדויות, מסמכים ובדיקות גנטיות, וכלה בהכרעה שיפוטית. הליך זה עלול להימשך חודשים ולעיתים אף שנים, בהתאם למורכבות המקרה ולשיתוף הפעולה בין הצדדים. מבחינה רגשית, תביעת אבהות מהווה אירוע טעון שעשוי לעורר קונפליקטים עמוקים וטראומטיים, במיוחד כאשר היא מתנהלת בסביבה של ניכור ועוינות. ליווי משפטי מקצועי ורגיש מהווה גורם מפתח בניהול ההליך באופן שיצמצם את הנזק הרגשי לכל המעורבים, ובמיוחד לילד.

עורכת דין מירי נחשונוב מציעה ייעוץ וייצוג מקצועי בתביעות אבהות. היא מלווה את לקוחותיה לאורך כל שלבי ההליך המשפטי, החל מהכנת כתבי הטענות, דרך ייצוג בדיונים בבית המשפט, ועד לטיפול בהשלכות ההליך על מעמדו של הילד בישראל.  לפרטים נוספים וייעוץ בנושא חייגו כעת 077-4900324

תביעת אבהות
חייגו 077-4900324 או מלאו פרטיכם ונחזור בהקדם:

מידע נוסף בנושא

לא להתייאש

מה דעתכם על כך שרשות מנהלית חורצת גורלות של אנשים ??? מה דעתכם על כך שרשות מנהלית קובעת האם זוג

קרא עוד »
עולה חדש

הזכות לעלות לישראל מוענקת מכוח חוק השבות. לפי חוק זה כל יהודי זכאי לעלות ארצה, למעט מקרים חריגים מאוד. במהלך השנים,

קרא עוד »